sarahsecret

Alla inlägg den 26 april 2010

Av sarahsecret - 26 april 2010 20:23

Att nu när jag ansöker om ekonomiskt bistånd från norrköping kommun blir den sista ansökan för dom. Från och med  1 juni står jag jag skriven här i stugan och då tillhör jag Söderköpings kommun. Alltså måste jag börja om från början med ALLA dessa papper *sucka*, konto uttrag och översikt, hyreskontakt, avier, sjukintyg med mera... Kommer bli en TJOCK bunt Söderköpings "soc" får utav mig! Tänk ifall dom krånglar, TÄNK om jag inte får något hjälp?? Vad gör jag då? Kan dom avslå hjälp när jag fått förut?? Och när dom har underlag på att jag inte kan jobba pga av hur jag mår, iaf just nu?? Jag vet ju inte alls hur det blir med sjukskrivning med mera efter 5e maj då läkaren,resurssamordnaren med mera har sitt resursmöte om mig då.....Detta gjorde att jag mer eller mindre fick panik... MERA än mindre... Fan fan också..

Ekonomiskt bistånd i norrköping  ville att jag skulle se om jag får sjukpenning, ibland undrar man hur korkade dom är.. Fick avslag förra gången, vad har ändrats nu?? Visserligen en BTTRE läkare som skriver mera utförligt och precist om mitt mående med mera..

Har iaf sjukanmält mig på försäkringskassan och skickat in dom 4 sjukintygen... Får se vad dom säger, har ju dock inga förhoppningar..

Allt det här gör ju inte direkt att man mår bättre, att ångesten och oron försvinner, eller att jag blir gladare direkt.Snarare tvärtom! Det bara ökar på alla sätt..

 

En bild ifrån idag, jag fipplat med bollen i fickan och Jizza jätte intresserad! ;)    Snodde direkt från Lornas blogg!!

Av sarahsecret - 26 april 2010 14:03

Det första lydnads passet på några veckor, Lorna frågade om jag ville följa med till Söderköpings bruksa för att träna lite. Självklart ville jag det så vid halv 10 åkte vi det och vi blev ett bra gäng! Jag är SÅ GLAD att jag får vara med i denna gemenskapen som dom har.

Jag och jizz började med att leka lite i agility hindren, jätte kul och lite fartfyllt!

Jag kommer inte ihåg ordningen på alla moment jag gjorde skriver dom bara rent allmänt och hur det gick!

 

Platsliggning med 6 andra hundar, hon låg som tredje hund från ena hållet. Detta var iaf 1 1/2 år sen hon gjorde. Men det gick kanon bra, lite orolig men hon låg kvar och hade stenkoll på mig! Hon låg i 3 min,satte sig utan dk. Nöjd som attans!!

 

Fritt följ, här kör vi ju med extern belöning med bollen snett bakom oss... Hon var lite sprallig och knas så tog faktiskt tagi henne och sa att nu skrper vi oss efter några gånger som inte var bra. Efter det så funka det kanon ba. Ibladn tar jag ett steg och belönar och ibland några steg tills hon får springa till bollen. Nötte detta idag men mot slutet kände jag mig riktigt nöjd! 

 

Inkallning, första inkallningen satte hon sig lite snett så hon fick bara ett svagt bra. Dom andra gångerna plus att jag trnade lite ingångar satte hon sig kanon bra! Så blev godis då :)

 

Hoppet, inga problem där heller, hon kan stta sig liiiite snett men oftast sätter hon sig jätte bra och det gjorde hon idag!  Gjorde även brukshoppet, första gången satte hon sig och hoppade tillbaka innan jag sa hopp men andra gången var det inga problem.

Läggande under gång, det funkar jätte bra. Ser ju inte helt men tror hon lägger sig direkt och sen ligger hon kvar. Gjorde delar av momenten först idag och sen hela momenten och nu när vi tränat på sitt så sätter hon sig upp utan dk vilket jag är riktigt nöjd över!

 

STällande, testade en gång med lite hjlp (trodde inte hon kom ihåg det) och hon ställde sig på en gång och stod kvar! Gjorde några gånger till och sista gången utan hjlp och det var klockrent så kanon nöjd!!

 

Apportering, sittande vid sidan är klockrent. Kan sätta den framför nosen på henne och hon tar den inte förrens jag säger apport, och släpper den inte förrens jag säger loss. Så där är jag inte orolig alls. Däremot så nr jag kastade apporten ville hon inte springa och ta den!!! Fatta inget men lekte igång henne, kastade den och hon fick hmta den som en boll några gånger och ge till mig. Efter det la jag den på marken framför oss och sa apport,då gick det jätte bra!!

 

Rutan, var först blockerad på bollen i min ficka! Men fick hene fokuserad på rutan till slut och skickade, är ju på ett kort avstund men hon springer rakt in och när jag sger stannar så stannar hon! Så bra!

 

Sitt/ligg (fjärr), jobbar på att hon inte ska flytta sig framåt när hon lägger och sätter sig. Funkar fakiskt rätt bra! Dock vet jag inte hur jag ska gå vidare eller hur man utvecklar fjrren så behöver lite hjälp där..

 

Vi avslutade med lite agility igen och hon tycker det är skit kul som sagt!

 

Är SÅ nöjd med dagens pass och tankarna på att anmäla till tvling blir större efter ett sånt här pass. Vi får se lite vad som händer, hon ska ju löpa framöver också, typ i mitten av maj!

När vi kom hem tog jag jizz och geick ner till appell plan här för ingela hade kurs, alltid roligt att titta på!! HJälpte till lite och efter kursen hjälpte jag ingela lite när hon trnade viska. Det är en frjd för ögat att se på dom!!!!! Viska är underbar!!  Jaaa ingela med ;) ... Nike fick göra lite också och det är så roligt att se henne. Helt speedad och det är bara matte i hennes ögon!!


Nu har jag ätit lite mellanmål och vilar lite. Ska snart ner och göra lite kyckling med majs till!   

Ovido - Quiz & Flashcards